Пентагонът обвини Русия в недостатъчна прозрачност при провеждане на ученията


Говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви по време на брифинг, че руското ръководство по време на военните учения не е показало достатъчна прозрачност по отношение на предоставянето на данни за техния ход и цели. Това съобщи ТАСС.

Пентагонът обвини Русия в недостатъчна прозрачност при провеждане на ученията

Кърби сподели и за военните учения на НАТО Defender Europe 21. Той заяви, че това е мащабно съвместно международно учение, ръководено от командването на армията на САЩ в Европа и Африка.

„В тях участват 28 хиляди военнослужещи … от 26 различни страни. Те имат отбранителен характер, фокусирани са върху ограничаването на агресията и подготовката на нашите сили за отговор на кризата и провеждане на мащабни военни операции, ако е необходимо“, подчерта той.

Освен това той добави, че тези учения ще приключат през юни 2021 година.

„Вижте, няма да говоря за това, което Русия нарича учение. Много пъти съм казвал, че трябва да отговарят на въпросите за това, което правят. Въпреки това, … все още има значително количество (сили).

Искам да кажа, все още има много сили … по границата с Украйна и в окупирания Крим», каза той, отговаряйки на медиен въпрос за това по какво се различава концентрацията на 30 000 американски войници на границата на НАТО до Русия с концентрацията на силите на Руската федерация за ученията на границата със Северноатлантическия алианс.

Според него към момента намеренията на руската страна не са ясни. Той обаче добави, че има още една разлика по този въпрос, американската страна била споделила всички подробности за своите учения.

„Ще ви омръзне да слушате от мен за Defender Europe, …защото ще продължа да говоря за това, което правим. Това се нарича прозрачност. Това е добре. Но ние не получаваме това от Москва. … Това е голямата разлика», — каза говорителят на Пентагона.

По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу реши да извърши внезапна проверка на войските в южните и западните военни окръзи. Той заповяда от 23 април да започне връщането на войските към пунктовете за постоянно разполагане.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments