Захарова обяви готовността на Русия да обсъди стратегическата стабилност със САЩ

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Русия е готова да обсъди въпросите на стратегическата стабилност със Съединените щати, но няма да води преговори, без да вземе предвид своите интереси, съобщава РИА Новости.

Захарова обяви готовността на Русия да обсъди стратегическата стабилност със САЩ

В същото време тя отбеляза, че все още не е ясно към каква позиция се придържа администрацията на Джо Байдън по различни аспекти на контрола над въоръженията, включително по отношение на противоракетната проблематика.

„Няма да се споразумеем за нищо без взаимно отчитане на нашите интереси и опасения, включително в областта на противоракетната отбрана“, каза Захарова.

Според нея Русия ще действа в съответствие със „задачата, поставена от президента на Руската федерация, да осигури безконфликтно съжителство чрез поддържане на баланса на силите и стратегическата стабилност“.

По-рано говорителят на американската администрация заяви, че САЩ се стремят да намалят напрежението в двустранните отношения и не разглеждат антируските санкции като единствения инструмент за изграждане на диалог с Русия.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments