Захарова коментира действията на САЩ в сферата на ПРО

Разработването на глобална система за противоракетна отбрана на САЩ има сериозни последици за сигурността. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, съобщава РИА Новости.

Захарова коментира действията на САЩ в сферата на ПРО

Според нея по този начин Вашингтон провокира надпревара във въоръжаването, по-специално на ракетните въоръжения.

„Руските представители на различни нива многократно насочваха вниманието на американската страна към опасностите, свързани с неограниченото развитие на американската глобална система за ПРО. Американците обаче не приемат нашите аргументи“, подчерта Захарова.

Говорителят на ведомството припомни, че Съединените щати нееднократно са отхвърляли възможността да въведат каквито и да било ограничения върху своята противоракетна дейност. Освен това американската страна умишлено я увеличава, добави външното министерство на Русия.

Увеличаването на потенциала на американската глобална противоракетна отбрана, според Захарова, заплашва „със сериозни последици в областта на сигурността и противоречи на стратегическия баланс на силите в света“.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments