Външните министри на страните от Г7 ще обсъдят отношенията с Русия

Външните министри на страните от Г7 във вторник, 4 май, ще обсъдят на пленарна сесия отношенията с Русия, Китай, Иран, както и гражданската война в Сирия, кризата в Мианмар и ситуацията в Либия, Етиопия и Беларус, съобщи ТАСС, позовавайки се на британското външно министерство.

Външните министри на страните от Г7 ще обсъдят отношенията с Русия

„Външните министри ще обсъдят и продължаващите враждебни дейности на Русия, включително чрез струпването на войски на границата с Украйна, както и затварянето на лидера на опозицията Алексей Навални и ситуацията в Беларус“, заяви британският външен министър Доминик Рааб.

На срещата са били поканени и представители от Австралия, Индия, Южна Корея и Република Южна Африка, както и генералният секретар на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) Лим Джок Хой. Ръководителят на британското външно министерство обяви провеждането на дискусии по геополитически въпроси, «заплашващи да подкопаят демокрацията, свободата и правата на човека».

„Това включва отношенията с Русия, Китай и Иран, както и кризата в Мианмар, насилието в Етиопия и продължаващата война в Сирия“, уточни Рааб.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments