TNI: Санкциите няма да помогнат, с Русия трябва да се разговаря по друг начин

Фактите говорят сами за себе си: руската икономика показва устойчивост пред американските санкции, няма признаци, че Кремъл ще смекчи позицията си към САЩ. Напротив, руските привърженици на твърдата линия твърдят, че няма какво да губят в отношенията със Запада, а перспективата за нова Студена война само засилва тяхната решителност.

Превод от The National Interest, САЩ: 

TNI: Санкциите няма да помогнат, с Русия трябва да се разговаря по друг начин

Колкото и да искат американските официални лица, нито Навални, нито който и да е друг демократичен дисидент е в състояние да оспори и да се противопостави на руския лидер или ще усрее да въздейства отрицателно върху путинска Русия.

Най-добрият начин да се избегне нова студена война през 2020-те е чрез нова перестройка, извършена от лидер на реформаторите и подобряване на отношенията със САЩ и Запада. Наивно е да се вярва, че промени в този мащаб в системата на държавната администрация ще се извършват от човек отвън, а не от дома, построена от Путин.

След демократичните протести от 2011 г., в които Путин видя заговор на ЦРУ за свалянето му, в руската политика има много малко истински прозападни либерали.

Във времето, когато международните отношения стават все по-нестабилни и непредсказуеми, американското ръководство трябва да избягва изостряне на глобалното напрежение, когато шансовете за успех са малки, и да действа прагматично, за да избегне ненужни конфликти. Това важи особено за Русия.

Санкциите несъмнено са важен инструмент за въздействие върху руската външна политика, но за ефективна стабилизация и подобряване на двустранните отношения ще е необходима по-дългосрочна стратегия с перспективи за ново разведряване.

Автор: Професор Айдън Саша Шихан — изпълнителен директор на Школата за обществени и международни отношения към Университета в Балтимор.

Източник: https://nationalinterest.org/blog/buzz/joe-biden-needs-new-russia-strategy-183926

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments