«Спутник V» пристига в Шри Ланка

Първата партида от руската ваксина срещу коронавируса Спутник V пристигна в Шри Ланка, според официалния акаунт на препарата в Twitter.

"Спутник V" пристига в Шри Ланка

„Първата партида ваксина Спутник V пристигна в Шри Ланка“, се казва в съобщението.

Общо в Шри Ланка са регистрирани 114 хиляди случая на коронавирус от началото на пандемията, средният ръст на заразените в страната са до 2000 души на денонощие с общо население от почти 22 милиона човека.

По-рано Филипините получиха първата партида на «Спутник V», в тази страна 1 046 653 души са заразени с коронавирус, от които 17 354 са починалите.

По-рано Албания регистрира руската ваксина срещу коронавируса Спутник V. Отбелязва се, че страната вече е получила първата партида от препарата.

Преди това турската агенция по лекарствата одобри спешната употреба на руската ваксина срещу коронавирусната инфекция Спутник V. Така «Спутник V» стана третата ваксина, използвана на територията на турската държава.

Индия ще започне ваксинация на населението срещу коронавируса с руския препарат «Спутник V» след 10 дни. Това заяви високопоставен служител на индийската компания Dr. Reddy’s Laboratories, регулаторът на лекарствата в страната, съобщи ТАСС.

Индия започва ваксинацията със "Спутник V" след 10 дни

„Ваксинацията може да започне след десет дни. Очакваме втората доставка от Русия“, каза източникът.

Според него специалистите трябва да извършат необходимия контрол на качеството на ваксината. Той също така подчерта, че е невъзможно да се започне ваксинация в деня на получаване на препарата.

На 1 май Индия получи първата партида Спутник V. Тя е доставена в град Хайдерабад, където е щаб-квартирата на индийската компания Dr. Reddy’s Laboratories Ltd. По-рано регулаторът разреши вноса на руския препарат, както и неговата спешна употреба.

За последните 24 часа в Индия са регистрирани 401 993 нови случая на коронавирусна инфекция. Тези показатели са нов световен рекорд.

Русия е първата държава в света, която регистрира ваксина срещу COVID-19. Препаратът е разработен от НИЦЕМ «Гамалея» в сътрудничество с Руския фонд за преки инвестиции. Наречен бе Спутник V.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments