South China Morning Post (Китай): «2+2» в полза на Русия и Индия

Индия напомня на САЩ за стратегическата си автономия и се старе да разсее съмненията на Русия относно Четиристранния диалог за сигурност. Междувременно според експерти целта на срещата на министрите на отбраната и на външните министри на Индия и Русия излиза извън рамките на уреждането на разногласията между страните.

Превод от South China Morning Post (Китай):

South China Morning Post (Китай): "2+2" в полза на Русия и Индия

Според експерти решението, взето от Индия и Русия за провеждане на среща на министрите на отбраната и на външните министри на тези две страни във » формат 2+2″, има за цел не само уреждане на различията в двустранните им отношения, но и изпращане на сигнал до САЩ и Китай.

Ню Делхи иска да демонстрира пред Вашингтон, че запазва своята „стратегическа автономия“, каза Канвал Сибал, бивш първи заместник-министър на външните работи на Индия.

Съединените щати се опитват да отдалечат Индия от Русия и да я убедят да спре да купува оръжия от Москва — най-големият й доставчик на оръжие — като заплашва Ню Делхи със санкции.

Междувременно Москва се опитва да покаже на Пекин, че въпреки относително топлите им отношения, тя планира да продължи да доставя модерни оръжия за Ню Делхи. За Китай това е болна тема, тъй като през значителна част от изминалата година той беше в състояние на военен конфликт с Индия заради спорните територии в Хималаите.

В сряда, 28 април, индийският премиер Нарендра Моди написа в туитър след „отличната“ си среща със своя „приятел“ руския президент Владимир Путин, че са постигнали споразумение за провеждане на среща „2 + 2“, за да дадат допълнителен тласък на „нашето стратегическо партньорство“.

„Отдавна беше време да има среща «2 + 2» и вече месеци наред говорим за това“, каза Нандан Уникришнан, почетен член на аналитичния институт Observer Research Foundation в Ню Делхи.

Източник: https://www.scmp.com/week-asia/politics/article/3131683/message-us-and-china-india-and-russia-put-two-and-two-together

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments