Неизвестен се опита да проникне в централата на ЦРУ

Неизвестен нарушител, който се опитвал да проникне в централата на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ, е застрелян от ФБР, съобщава Вашингтонският клон на Федералното бюро в Twitter.

Неизвестен се опита да проникне в централата на ЦРУ

«ФБР проучва инцидента със стрелба с участието на сътрудник, който се случи примерно около 18:00 (01.00 московско време) в понеделник, 3 май. Човекът, участващ в инциндента…в щаб-квартирата на ЦРУ…, излязъл от своя автомобил с оръжие», заявиха от ФБР.

По данни на ведомството ФБР е открило огън по неизвестния, той е ранен, заловен и откаран в болницата.

«ФБР много сериозно се отнася към всички инциденти със стрелба, в които участват наши сътрудници и членове на оперативната група. Процесът на проучване е щателен и обективен, той се провежда максимално оперативно, отчитайки обстоятелствата», допълниха от ФБР.

Злоумишленикът се опитал да нахлуе на територията на щаб-квартирата с автомобила си, но бил спрян от въоръжената охрана на един от КПП. Сътрудниците на службата за сигурност на ЦРУ известно време водели с човека преговори, но той отказал да напусне.

Когато охраната се опитала да изтласка автомобила от пътя, нарушителят го напуснал с оръжие в ръце, след което бил прострелян.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments