Киев настоява да се смени рускоезичният химн на Одеса


Омбудсманът за защита на държавния език в Украйна Тарас Кремин смята, че трябва да се направят промени в рускоезичия химн на Одеса. Той обяснява това с факта, че в момента се нарушава езиковият закон, съобщава РИА Новости.

Киев настоява да се смени рускоезичният химн на Одеса

По-рано езиковият омбудсман публикува годишен доклад за прилагането на закона на Украйна за осигуряване на функционирането на украинския език като държавен език.

Сред нарушенията присъствал факта, че за химн на Одеса е утвърдена рускоезичната композиция «Песен за Одеса».

„Ако наистина фиксираме нарушение, то трябва да бъде коригирано. Как ще направят това депутатите от градския съвет на Одеса — не знам. В заключителната част на доклада има препоръки, така че депутатите трябва да решат сами — това ще бъде нов химн или ще бъде превод, или този химн ще бъде неофициален, а официалният ще бъде различен — това е по тяхна преценка, но ние трябва да се съобразяваме със закона», подчерта Кремин.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments