Diken: Търсенето на «СпутникV» по целия свят расте

Бразилия не одобри употребата на Спутник V, въпреки че неговата ефективност е потвърдена от уважаваното медицинско списание Lancet. Бразилците дори не бяха впечатлени от факта, че Германия обяви, че иска да поръча 30 милиона дози. Бих искал да попитам какво знаят бразилците, което не знаят германците? Турският автор е в защита на руската ваксина.

Превод от Diken (Турция): 

Diken: Търсенето на "СпутникV" по целия свят расте

След като турският министър на здравеопазването Фахретин Коча заяви:

„50 милиона дози ще бъдат получени в рамките на шест месеца“, погледът се насочи към руската ваксина Спутник V.

Руснаците нямат съмнения относно безопасността и ефективността на ваксината. Бразилските санитарни власти обаче наскоро обявиха, че имат сериозни „съмнения“ точно по тези критерии, както и относно страничните ефекти, и категорично отхвърлиха използването на „Спутник V“. Все още ваксината не е одобрена от международните инстанции.

Първата и най-важна причина са резултатите от научните изследвания. През февруари 2021 г. уважаваното медицинско списание Lancet публикува резултатите от третата фаза на изследванията на ваксината, към които до този момент много експерти бяха скептични.

Резултатите бяха впечатляващи: ефективността е 91,6%.

Статията на Lancet завършва: „Сега още една ваксина може да се включи в борбата срещу covid-19“.

Освен това руските учени съобщиха, че анализът на данните от 3,8 милиона ваксинирани пациенти показва, че Спутник V е 97,6% ефективен.

В Европа расте търсенето

Германия обяви желанието си да поръча 30 милиона дози Спутник V. Швеция обяви, че е започнала инициативи за получаване на ваксината „с някои членове на Европейския съюз“. Австрия заяви, че очаква одобрение от Европейската агенция по лекарствата. Унгария поръча препарата. Чехия също полага усилия в тази посока.

Макар агенцията все да оценява ваксината, е ясно, че Европа, която успя да ваксинира само 20% от населението си и се бори с проблемите с доставките, не може да остане безразлична към Спутник V.

Производството на Спутник V се разширява в световен мащаб, мощностите се увеличават. Освен Турция, Египет и Южна Корея също подписаха производствени споразумения.

Източник: https://www.diken.com.tr/turkiyeye-de-geliyor-rus-asisina-talep-neden-artti/

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments