«Ще настане катастрофа, разбрахте ли?»: Провал на плановете на Чехия

Надеждите на Чешката република да бъде подкрепена от Вишеградската четворка срещу Русия удариха на камък в резултат на думите на Владимир Путин. Това заяви икономистът Михаил Хазин.

"Ще настане катастрофа, разбрахте ли?": Провал на плановете на Чехия

Експертът, позовавайки се на свои източници, заяви, че страните от т. нар. Вишеградска група (Полша, Чехия, Унгария, Словакия) са решили да действат като единен фронт срещу Русия по указание на „по-големия си брат“ от Вашингтон. Планът се състои в измисляне на нови обвинения с последващо експулсиране на дипломати и призиви за общоевропейска солидарност с цел окончателно забиване на клин между Руската федерация и ЕС.

Чешката република беше първата, която започна да прилага плана. Но обвиненията й за участието на „агентите Петров и Боширов“ в експлозиите на складове във Врбетица бяха възприети като анекдотични дори в Прага, където според Хазин е избухнал огромен скандал. Чешката република обаче се опита да запази доброто си лице в лошата игра, тъй като всички нейни политици висят «на куката» на САЩ.

«Чехите изгониха руски дипломати, а в отговор Руската федерация взе и изгони чехи. При това толкова много, че дейността на чешкото посолство стана практически невъзможна. Чехите започнаха да чакат подкрепа от Словакия, Полша и Унгария. Но те очевидно видяха и чуха Путин — и затова се отказаха», каза Хазин.

В посланието си до Федералното събрание Путин предупреди, че всички инициатори и изпълнители на антируски мерки ще съжаляват силно за своите дела след асиметричния отговор на Москва. Хазин изрази убеждението си, че именно това е принудило Полша, Унгария и Словакия да оставят Чехия сама. Русия показа какъв ще бъде отговорът на подобни атаки: според експерта страните много се страхуват да споделят съдбата на чехите.

«Какво ще се промени, ако Русия затвори посолството си в Чехия? Народът няма да може да ходи в Прага? Ще може, защото там може да се пътува с шенгенска виза. А за Чехия липсата на посолство в Русия е сериозно нещо. За Полша ще бъде катастрофа», заяви Хазин в ефира на радио «Говорит Москва».

За разногласията вътре в Чехия по антируския дневен ред говори реакцията на чиновниците на страната по изявлението на президента Милош Земан.

Лидерът на страната спомена алтернативната версия за причината за взривовете във Врбетица (невнимание от страна на служителите в складовете), той дори допусна използването в страната на руската ваксина «Спутник V».

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments