САЩ нямат интерес от военна конфронтация с Китай

Военната конфронтация противоречи на интересите както на САЩ, така и на Китай, уверен е държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен. Това сподели той в интервю за телевизионния канал CBS.

САЩ нямат интерес от военна конфронтация с Китай

«Считам, че това е в дълбоко противоречие с интересите както на Китай, така и на САЩ да достигнат до тази точка (на военна конфронтация) или дори да се придвижат в тази посока“, заяви главата на Държавния департамент.

Той също така подчерта, че целта на американската страна не е да сдържа Китай, а да защити «основания на правила ред», на който Пекин «хвърля предизвикателство».

«(Китай е) единствената държава в света, която има военния, икономическия, дипломатическия капацитет да подкопае или оспори основания на правила ред, за който така силно се грижим и сме решени да защитим», каза Блинкен.

По-рано китайският външен министър Ванг Йи напомни на САЩ за нарушаването на световния ред от Вашингтон.

Той се обърна към американците с думите „демокрацията не е Coca-Cola».

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

 

Коментари:

comments powered by HyperComments