Изследователи: В икономически план «Северен поток 2» няма да мине без последствия


В икономически план «Северен поток 2» няма да мине без последствия, пишат експертите за изданието Foreign Policy. Според тях Украйна ще ги почувства в две различни области: първо, украинската компания «Оператор ГТС Украины», който обслужва газопроводите в страната, ще загуби значителна част от транзитните си приходи (според авторите в периода от 2021 г. до 2024 г. приходите на компанията ще бъдат намалени с 400 до 500 милиона долара годишно); и второ, с намаляването на обема на транизит, фиксираните разходи за инфраструктурата на газопровода ще бъдат прехвърлени върху потребителите на газ.

Изследователи: В икономически план "Северен поток 2" няма да мине без последствия

Същото ще важи и за недостатъчно използваната газова инфраструктура в Словакия, Австрия и Чехия, която също ще бъде засегната от намаляване на обема на транзита: поради допълнителните разходи, които според авторите ще възлизат на около 650 милиона долара на година, а общите оперативни разходи могат да достигнат 1,2 млрд. долара годишно, пишат Пиер Ноел, изследовател в Центъра за глобална енергийна политика към Колумбийския университет (САЩ ) и сътрудникът на Изследователската група по външна енергийна политика към университета в Кеймбридж (Великобритания) Чиконг Чонг за изданието Foreign Policy.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments