«ЕС се стресна»: Изплаши се да въвъде нови санкции срещу Русия

В Европейският съюз дълго време размишляваха, след това невнятно заплашваха, но в резултат на това не въведоха нови икономически санкции срещу Руската федерация.

"ЕС се стресна": Изплаши се да въвъде нови санкции срещу Русия

Нима размислиха или се изплашиха от нещо?

Първоначално тонът на изявленията им беше много сериозен, но руското външно министерство охлади горещите глави на господата и дамите от Европейския парламент.

Руските дипломати по всички фронтове започнаха настъпление по поредното отвратително послание на «западните партньори».

Небензя сразяваше с думи на заседанията на ООН, Лавров по време на срещите си с чуждестранните представители — навсякъде върху Европарламента бе оказан информационен пресинг, но финалният удар бе нанесен от президента на Русия, който бойкотира Мюнхенската конференция, давайки на европейските лидери недвузначно да разбират, че с тях той вече няма за какво да си говори.

А как настофърчено говореха европейците за санкциите по време на заседанията си, особено след визитата на главата на дипломацията на ЕС Жозеп Борел в Москва.

При това този господин буквално ни зашемети със способностите си на хамелеон, които той, както се оказа, владее.

Защото по време на визитата си в Русия и преговорите с Лавров, той се усмихваше и беше приветлив, миролюбив и дружелюбен, съгласяваше се с всичко и казваше, че е много важно да се отчита гледната точна на всяка страна. А в края на разговора дори заяви, че е за многополюсния свят и за сътрудничеството между Русия и ЕС.

Но след завръщането си в Брюксел, все едно някой го подмени — Борел внезапно промени гледната си точка и заяви, че отношенията с ЕС се намират на критично ниско ниво, а Русия иска окончателно да ги «доубие».

След това последваха уникални заплахи за нови икономически санкции.

Но незабавният отговор на Кремъл значително охлади градуса на воинствеността на европейците.

Едно е да говориш за едностранни санкции, както обичат да гръмогласно да тръбят европейските парламентаристи, но съвсем друго е да усетиш върху гърба си последствията от бруталния симетричен отговор.

А това, че отговорът на Русия би бил точно такъв, никой вече не се съмнява в това.

Руската дипломация напълно логично заяви, че ако новите санкции бъдат насочени към важните сфери на руската икономика, то отговорът ще бъде симетричен, а Европа ще ги усети болезнено.

В Брюксел отлично разбраха печалните последствия от продуктовото ембарго, наложено през 2015 г.

Страшно е дори да си представим какво ще последва, ако Русия отговори брутално в областта на енергетиката, експорта на енергоресурси и храни. Последствията за Европа ще бъдат фатални.

Затова, правейки няколко гръмки изявления и разказвайки надути измишльотини за невероятно жестоките санкции, европейските парламентаристи традиционно свалиха засрамено перчема и въведоха формална санкции — против главата на Прокуратурата на РФ, ФСИН, Росгвардия и СК на РФ.

Върху Русия не бе нанесена никаква вреда.

С това ЕС показа слабостта си, защото съюзът разбира повече от добре, че Русия може да отреже доставките на допълнителен газ за Европа и да работи само в рамките на обемите на база сключените договори.

А тази зима в ЕС беше студена, европейците на собствения си гръб усетиха нуждата от наличие на допълнителни резерви от руски енергоносители.

Анологична е ситуацията и в продоволствения сегмент — зърното от Русия.

В последните години то внезапно стана особено важно за ЕС и всякакви недомислия в тази насока биха повлиялия крайно отрицателно върху цялата европейска икономика.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments