Експерти: През 2009 г. Европа остана за две седмици без руски газ


Единственият сериозен риск за надеждността на енергийните доставки за Европа е прекъсването на транзита на газ през Украйна, отбелязват експертите Ноел и Чонг.

Експерти: През 2009 г. Европа остана за две седмици без руски газ

Както припомнят икономистите, през януари 2009 г. руски газ не се доставял в Централна и Западна Европа в продължение на почти две седмици и това се случило именно защото Русия и Украйна не успели да сключат нов годишен договор.

В резултат на това прекъсването на доставките стана най-голямото в историята на световния пазар на газ, обясняват Пиер Ноел, изследовател в Центъра за глобална енергийна политика към Колумбийския университет (САЩ ) и сътрудникът на Изследователската група по външна енергийна политика към университета в Кеймбридж (Великобритания) Чиконг Чонг за изданието Foreign Policy.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments