(CNN) Генерал от САЩ: Русия представлява екзистенциална заплаха за САЩ

«Руската армия представлява екзистенциална заплаха за Съединените щати», каза генерал-лейтенант Скот Берие. Берие смята, че Москва продължава да инвестира в своите стратегически ядрени сили, в нови оръжейни системи, за да засили стратегическия си сдържащ потенциал, «а това застрашава нашата страна, САЩ».

Превод от CNN: 

(CNN) Генерал от САЩ: Русия представлява екзистенциална заплаха за САЩ

По време на изслушването в Конгреса в четвъртък висш служител на американското военно разузнаване заяви, че руските военни представляват «екзистенциална заплаха» за САЩ.

«Руските въоръжени сили представляват екзистенциална заплаха за Съединените щати», каза генерал-лейтенант Скот Бериер, директор на Разузнавателното управление към Министерството на отбраната (DIA), по време на слушанията, посветени на световните заплахи, в Сенатския комитет по въоръжените сили.

Берие каза, че руските въоръжени сили се използват за поддържане на влияние над държавите «по нейната периферия, за да се конкурира с глобалното превъзходство на САЩ и за принуждаване на противниците, които посегат на жизненоважните национални интереси на Русия».

„Москва продължава да инвестира в своите стратегически ядрени сили, в нови оръжейни системи, за да засили стратегическия си сдържащ потенциал, а това излага страната ни, САЩ, на риск“, каза Берие.

Изявленията на Берие прозвучаха на фона на високото напрежение между Русия и САЩ.

Берие подчерта, че руската военна мощ е резултат от инвестиции и развитие на ядрените оръжия, както и от «конвенционалните сили, главно за отбранителни и регионални операции».

«Русия има нарастваща способност да проектира мощност с високоточни крилати ракети с голям обсег и ограничен експедиционен потенциал», добави той.

Берие отбеляза, че руското военно командване „при обучението и ученията на личния състав взема предвид опита, придобит по време на участието на Русия във военни действия в Сирия“.

В отговор на въпроса на републиканския сенатор от Небраска Деб Фишер относно развитието на ядрените бойни глави в Русия, Берие повтори оценката на Агенцията за разузнаване на отбраната за 2018 г., че Русия модернизира своя комплекс от ядрени бойни глави и произвежда „стотици ядрени бойни глави, тези оценки продължават да са актуални».

Източник: https://edition.cnn.com/2021/04/29/politics/military-intel-leader-russia/index.html

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

 

Коментари:

comments powered by HyperComments