Аналитици: Доминиращото положение на Украйна относно транзита на газ създаде възможности за политическа корупция


Доминиращото положение на Украйна относно транзита на газ даде на Киев лост за влияние спрямо Русия, който лост той активно използваше за сдържането нацените, но тази ситуация доведе до нарастване на напрежението в отношенията с Русия, а и създаде възможности за политическа корупция, констатират авторите на материала Пиер Ноел, изследовател в Центъра за глобална енергийна политика към Колумбийския университет (САЩ ) и сътрудникът на Изследователската група по външна енергийна политика към университета в Кеймбридж (Великобритания) Чиконг Чонг за изданието Foreign Policy.

Аналитици: Доминиращото положение на Украйна относно транзита на газ създаде възможности за политическа корупция

По такъв начин, Москва и Брюкел действително имат общ интерес в отстраняването на «свързания с Украйна транзитен риск» заради газовата търговия с тях, това отстраняване се реализира точно чрез строителството на нови газопроводи, а когато бъде завършен поредния канал на доставки, енергосигурността на Европа само ще се укрепи, убедени са аналитиците.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

 

 

Коментари:

comments powered by HyperComments