Путин сплоти Русия, Западът ще катастрофира

Съдейки по текущата ситуация, намерението на западните страни да организират „цветна революция“ в Русия никога няма да се осъществи. След като достигна минимума през януари 2021 г., одобрението на Путин започна да се възстановява след март. Протестите на опозицията не продължиха дълго и не се разгърнаха. Репутацията на нейните лидери рязко спадна, защото те или бяха осъдени на лишаване от свобода, или избягаха от страната, или се оказаха западни марионетки, за да свалят сегашното правителство. По този начин болшинството руснаци застанаха срещу тях.

Превод от Global Times (Китай):

Путин сплоти Русия, Западът ще катастрофира

По-дълбоката причина обаче е следната: няма разкол във водещото крило на администрацията на Путин. Групи по интереси от всички партии поддържат единството и стабилността около Путин. Това отслаби влиянието на цветната революция.

Цветните революции бяха увенчани с успех в Украйна, Грузия и Киргизстан, главно поради фракционната борба на управляващите елити.

Путин обаче показа силни лидерски умения и успешно сплоти силно отчуждените руски елити.

По този начин западните страни не могат да намерят лост за влияние върху руския елит. Те могат да прибягват само до фигури като Навални. Но в действителност това само отслаби ефективността на цветната революция.

Стабилността на управляващата група и високият рейтинг на одобрение са основата за защитата на Русия от опитите на западните страни да я подкопаят.

Освен това, преживявайки хаоса и объркването в преходната ера след разпадането на бившия Съветски съюз през 90-те, руснаците не одобряват сили, които се опитват да разрушат съществуващия ред и стабилност.

След като дойде на власт, Байдън стартира политика на сдържане срещу Русия и Китай. Тази цветна революция 2.0 не е насочена само към Русия: Китай също трябва да остане бдителен. Но днешната цветна революция вече доказа, че Западът е загубил своето превъзходство.

Както казваше покойният председател Мао Дзедун, трябва стратегически да презираме враговете, но тактически трябва да се отнасяме към тях сериозно.

Източник: https://www.globaltimes.cn/page/202104/1222242.shtml

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Путин сплоти Русия, Западът ще катастрофира

Коментари:

comments powered by HyperComments