Global Times (Китай): Американската «цветна революция» 2.0 срещу Русия е обречена на провал

Според автора намерението на западните страни да организират „цветна революция“ в Русия ще претърпи провал. Цветните революции се увенчаха с успех в Украйна, Грузия и Киргизстан, главно поради фракционната борба на управляващите елити. Но Путин успя да обедини тези елити. Следователно Западът няма лост за въздействие.

Превод от Global Times (Китай): 

Global Times (Китай): Американската "цветна революция" 2.0 срещу Русия е обречена на провал

Администрацията на Байдън продължава своята политика на максимален натиск върху Русия, като полага повече усилия за това от преди. Очаквайки Русия да отстъпи, САЩ и техните съюзници приеха няколко пакета санкции срещу нея, като нанесоха целенасочени удари по ключови сектори на руската икономика.

Дългосрочните санкции обаче не донесоха очаквания ефект.

Русия не само преживя трудния период, но и засили националното си влияние.

С идването на власт на Джо Байдън американските методи за натиск върху Русия претърпяха някои промени и акцентът се измести към психологическата война срещу руския президент Владимир Путин и правителството на страната.

Андрей Илницки, съветник на руския министър на отбраната, наскоро обяви, че САЩ и другите западни държави са започнали психологическа война срещу Русия. Тази стъпка е по същество аналогична на „цветните революции“ в постсъветското пространство и в Близкия изток през първото десетилетие на 21 век. Може дори да се нарече Цветна революция 2.0.

Западните страни никога няма да пропуснат възможността да окажат натиск върху Москва. Затова те предприеха всеобхватна атака и подкрепиха протестите на опозицията чрез своите посолства. Освен това те манипулираха международното обществено мнение срещу Путин и неговото правителство.

Фактите доказват, че цветните революции все още никъде не са довели до „демокрация и свобода“.

Когато Байдън беше избран за президент на САЩ през ноември 2020 г., мнозина се опасяваха, че демократичната администрация ще се въоръжи с интервенционизъм като инструмент за външна политика и ще започне нова вълна цветни революции.

Но времената се промениха.

Западът вече не е толкова влиятелен, колкото по-рано през този век, когато глобалното влияние на неолиберализма достигна своя връх. В сравнение с развиващите се страни, Западът има тенденция да забавя икономическото развитие и социалното управление. Западните страни не успяха да поемат контрола над пандемията covid-19: те имат достатъчно собствени проблеми. Следователно на този етап им остава само да манипулират общественото мнение в името на нови атаки срещу Русия.

Навиците на управляващия елит в САЩ в стремежа си към идеологическа победа бързо се завръщат. Например бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол наскоро написа в туитър, че Русия ще бъде по-богата и по-свободна при демокрация, отколкото при Путин.

Но тъй като дългосрочните санкции не успяха да свалят администрацията на Путин, Западът няма инструменти за пряка заплаха. Затова Западът разгръща информационни и психологически войни с цел демонизиране на режима на Путин.

Източник: https://www.globaltimes.cn/page/202104/1222242.shtml

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments