Der Spiegel: Защо Западът критикува Русия в Сирия? Защото завижда на успеха й

Руският дипломат Михаил Улянов в интервю за Der Spiegel е оптимист по отношение на подновените преговори за ядрената сделка с Иран. Но той не е оптимист по отношение на отношенията на Русия със Запада. Дипломатът директно заявява, че се гордее с ролята на Русия в Близкия изток.

Превод от Der Spiegel, Германия: 

Der Spiegel: Защо Западът критикува Русия в Сирия? Защото завижда на успеха й

Преговорите във Виена за ядрената сделка с Иран са в ход. Ръководителят на руската делегация говори за следващите стъпки, а също така обяснява защо се гордее с ролята на Москва в Близкия изток — както и в Сирия.

Михаил Улянов: Иранците говорят за 1,5 или 1,6 хиляди санкции на САЩ срещу тях. За американските колеги, разбира се, това не е толкова лесно — да идентифицират и оценят всичко. Те представиха три различни списъка и започнаха да ги обсъждат открито.

Иранците пострадаха много в резултат на политиката на максимален натиск, провеждана от предишната администрация на САЩ.

Имаме добри отношения с Израел на много нива и разбираме и уважаваме възгледите на Израел. Считаме обаче, че е неразумно категорично да се отрича Всеобщия план за действие за Иран. Напротив, ние сме убедени, че тази ядрена сделка е в интерес на Израел и други съседни страни на Иран, тъй като е насочена към осигуряване на изключително мирна насока на иранската ядрена програма.

Понякога изглежда, че целта на израелската политика е да сложи край на всички ирански ядрени дейности. Но това е невъзможно, тъй като иранците имат правото на мирно използване на атомната енергия.

В света има пет признати ядрени държави и още четири държави, притежаващи ядрено оръжие. В никакъв случай броят им не трябва да се увеличава и това е много важна цел на нашата политика.

Не само Русия се смята за стабилизиращ фактор в Близкия Изток, но и други страни, предимно самите държави от този регион. Само преди няколко дни имах многобройни срещи с колеги от тези страни. Те имат много положителна представа за ролята, която играе Русия, въпреки че между тях продължават да съществуват сложни или дори враждебни отношения.

Гордея се със стабилизиращата роля, която Русия играе в Близкия изток.

Ние си сътрудничим с правителството на страната, водим преговори с опозицията. Благодарение на Русия Сирия не се превърна във втора Либия, в своеобразно образувание без държавен ред. Защо Западът ни критикува? Може би защото ревнува от нашия успех. Може би и защото целта на западната политика е смяната на режима в Дамаск. Ние в Русия не обичаме каквато и да е смяна на режими, не играем в такива игри.

Източник: https://www.spiegel.de/consent-a-?targetUrl=https%3A%2F%2Fwww.spiegel.de%2Fpolitik%2Fausland%2Fatomdeal-mit-iran-michail-uljanow-die-iraner-sind-noch-nicht-bereit-direkt-mit-den-amerikanern-zu-sprechen-a-b05abd2b-0c77-489a-aa37-c503ce82ca14&ref=https%3A%2F%2Finosmi.ru%2F

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!Der Spiegel: Защо Западът критикува Русия в Сирия? Защото завижда на успеха й

Коментари:

comments powered by HyperComments