The Sun: ВКС на Русия успешно изпита нова противоракетна система

На полигона «Сари-Шаган» в Казахстан бойните части на силите за противовъздушна и противоракетна отбрана на ВКС на Русия успешно извършиха поредния изпитателен пуск на новата ракета на руската система за противоракетна отбрана. Новата противоракета е способна да „унищожи космическите ракети на САЩ“.

Превод от The Sun (Великобритания):

The Sun: ВКС на Русия успешно изпита нова противоракетна система

Вледеняващо кръвта видео показа пуска на на противоракетната система за противоракетна отбрана (ПРО) на полигона Сари-Шаган в Казахстан.

Системата е предназначена да предпазва от удара на балистични ракети, които обикновено се изстрелват в космоса, където извършват суборбитални полети и след това отново навлизат в плътните слоеве на земната атмосфера.

Генерал-майор Сергей Грабчук уточни, че скоростта на полета на новата ракета може да достигне повече от три километра в секунда, което е повече от четири пъти повече от скоростта на автомат Калашников.

Говорейки за успешното изпитание, той добави: „След поредица от изпитания новата противоракетна система за противоракетна отбрана потвърди зададените характеристики, а бойните екипажи изпълниха успешно задачата, поразявайки условната цел със зададената точност“.

И, независимо от това, че миналата седмица Путин частично изтегли войската си от украинската граница, той продължава да демонстрира военната си мощ.

В други видеоматериали, публикувани в Москва, бяха показани учения в духа на «буря от стомана» в Саратовска област, където бяха разположени няколко нови комплекси с противотанкови ракети.

631-ви регионален учебен център за бойна подготовка на ракетните войски и артилерия в Саратовска област работи съвместно с друг учебен център за бойно използване на ракетните войски и артилерията на сухопътните войски в района на Астрахан, който е специализиран в разработването на «Смерч», «Торнадо-С» и комплексите «Искандер» се казва в репортажа.

Източник: https://www.thesun.co.uk/news/14765533/putin-test-missile-blast-us-space-weapons-bits/

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments