Назоваха действията на Русия в случай на разполагане на войска на САЩ в Украйна

Накои «горещи глави» от украинската политика мечтаят за разполагането на войски на НАТО на територията на Украйна. Бившият глава на външнополитическото ведомство на страната Павел Климкин предлага да се разположат в Одеса и Мариупол военни от САЩ, които понастоящем се извеждат от Афганистан.

Назоваха действията на Русия в случай на разполагане на войска на САЩ в Украйна

Мислите си по този повод сподели бившият командир от батальона «Восток» от ДНР Александър Ходаковский.

Според мнението на експерта, ако Вашингтон тръгне да разполага в Украйна свои бойни подразделения, Москва ще признае ДНР и ЛНР в качеството им на самостоятелни държави и ще разположи там войска и въоръжение.

В този случай едва ли е възможен открит военен сблъсък между Русия и Украйна, защото руснаците и американците няма да започнат помежду си ядрена война, дори ако на карта са поставени интересите на Киев.

При вкраването в Украйна на войски на САЩ и техните съюзници ситуацията на линията на контакт в Донбас ще се превърне във «вечно забразен конфликт», който няма да има перспективи за разрешаване.

По-рано Ходаковский отбеляза голямата вероятност от възобновяване на активните бойни действия в ЛДНР, защото ВСУ и опълченците имат твърди много принципни разногласия — страните в конфликта няма да могат да ги преодолеят, докато една от тях не победи другата.

Решението на този проблем чрез политико-дипломатически методи едва ли е възможно, допълни експертът.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments