Кремъл за ответните мерки на действията на България и Чехия

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков по време на ежедневния брифинг уточни дали Москва ще реагира с ответни мерки на действията на Чехия и България.

Кремъл за ответните мерки на действията на България и Чехия

„Има контрамерки, Русия реагира и ще реагира. Без реакция провокативните стъпки, безпочвените и необосновани действия са неприемливи. Действията на Русия ще се извършват в наши собствени интереси“, подчерта говорителят на Кремъл.

По-рано официалният представител на главния прокурор на България Сийка Милева заяви, че прокуратурата подозира шестима руски граждани в организиране на четири взрива между 2011 и 2020 г. в оръжейните заводи в страната, в които са се съхранявали оръжия за Грузия и Украйна.

По-рано стана известно, че българското външно министерство е повикало руския посланик Елеонора Митрофанова.

На 17 април чешките власти обявиха решението си да експулсират 18 руски дипломати. Според съобщенията на европейските медии изгонените дипломати са били членове на руското разузнаване и са работили под прикритие. Твърди се, че руските специални служби са били уж замесени в експлозията в склад за боеприпаси в чешкото село Врбетице, при която загинаха двама души.

Москва отрече тези обвинения, като ответна мярка руското външно министерство обяви 20 чешки дипломати за персона нон грата. По-късно ръководителят на чешкото външно министерство Якуб Кулганек поиска от Русия да върне изгонените дипломати. След като не получи положителен отговор, Прага отново обяви намаляване на числения състав на руското посолство, като даде срок до края на май.

На 25 април чешкият президент Милош Земан обяви, че разследването на взривовете във Врбетица продължава и по този случай има две версии — небрежно боравене със съдържанието на складовете и организиране на експлозии от представители на чуждестранни спецслужби.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!Кремъл за ответните мерки на действията на България и Чехия

 

Коментари:

comments powered by HyperComments