Кедми обясни защо Путин няма да признае републиките в Донбас

Москва няма да се съгласи с признаването на независимостта на Донецката и Луганската народни републики или с присъединяването им към Русия. В това е убеден израелският политолог и военен експерт, бивш глава на специалната служба «Натив» Яков Кедми.

Кедми обясни защо Путин няма да признае републиките в Донбас

«Ако, не дай си Боже, Путин признае присъединяването на донецките републики към Русия, това ще означава поражение на цялата политика, която води Русия по отношение на Украйна», заяви Яков Кедми в ефира на Rutube-канала «Обратный отсчет». — Путин иска цяла Украйна да бъде друга».

Според Кедми, ако Путин «бъде удовлетворен само от част от Донецката и Луганска области, това ще означава, че той се е отказал от цяла Украйна».

«Не считам, че той мисли така, не считам, че Путин ще направи това. Това е нелогично за Путин, когото познавам.

Това е нелогично за Путин, какъвто и да е той и какъвто и да се представя в качеството си на ръководител на Русия», допълни анилитикът.

Той отбеляза, че в очите на Путин «няма разлика между Донецк, Одеса, Киев…».

Според него, дори Службата за сигурност на Украйна отбелязва, че «твърде много области в Украйна — и Одеска, и Кременчугская, и Криворожская, дори вече не говоря за Харковска и Днепропетровска са на ръба на взрива».

«Няма да се наложи Русия да ги завладява. Народът сам ще приветства Русия», счита Кедми.

Според думите му, в Украйна сред хората има, разбира се, и други настроения.

«Когато немците дойдоха през 1941 година, имаше много такива. И когато румънците дойдоха в Одеса имаше такива. Винаги ще се намерят такива.

Но това не е Одеса, не е Украйна. От тази Украйна президентът Путин няма да се откаже. Няма да им откаже тази помощ, която Русия иска да им даде, за да може най-накрая те да станат свободни хора».

Експертрът е убеден, че, съдейки по опита, Русия много внимателно подготвя плановете си и винаги ги реализира неочаквано. Както в Крим или Сирия.

«Искам да успокоя и хората в Украйна, а и хората в Русия…Днес Русия е друга, ръководството е друго. А когато то планира, когато президентът на Русия планира и мисли — това е много дълбока, сериозна и стратегическа реакция», заключи Кедми.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments