Читателите на Daily Mail: Сънният Джо ще се събуди и ще спаси Полша, ако си спомни коя държава трябва да бъде спасена

Какво да прави Полша, ако от страх пред Русия нейното ръководство на може да спи?

Полският министър на отбраната, без много да му мисли, помоли за войски на НАТО на своя територия. Излиза, че на момченцето на име Полша, за да не му бъде страшно в тъмнината, са му дали в леглото кукла на име US Army.

Но ето ти беда: президентът на САЩ и главнокомандващият US Army, наречен от Тръмп «сънният Джо», може да забрави с кого са го сложили да спи и кой точно той трябва да спаси след пробуждането си.

Превод от Daily Mail (Великобритания): 

Читателите на Daily Mail: Сънният Джо ще се събуди и ще спаси Полша, ако си спомни коя държава трябва да бъде спасена

В понеделник Русия успешно изпита противоракетната ракета А-235 Нудол на полигона Сари-Шаган в Казахстан. Тя е предназначена да предотврати ядрената атака срещу Кремъл и Москва, както и върху важни индустриални региони на Русия.

Междувременно полският министър на отбраната издаде предупреждение, че президентът Путин планира да възстанови царската империя. Той каза, че това се потвърждава от действия на Русия като натиска върху Украйна, анексирането на Крим през 2014 г. и войната срещу Грузия през 2008 г. Министърът отбеляза, че Русия възнамерява да завземе четири държави-членки на НАТО, като Полша, Литва, Латвия и Естония, които са били част от нейната империя. Поради тази причина, твърди министърът, присъствието на НАТО, по-специално на британските войски, на полска територия е от голямо значение за полската сигурност.

Коментари на читателите: 

Deed64

Не се тревожете. Сънният Джо ще се събуди и ще ви спаси, ако си спомни коя държава трябва да бъде спасена.

b70822

Ключовата дума в тази статия е противоракетният щит. Тоест отбранителен.

MacTonto

Русия е най-голямата държава в света, тя не се нуждае от нови земи и не може да си позволи да ги завземе със сила. За Бога, оставете Русия намира, ако не можете да съжителствате с нея.

Darren

Полша е тази, която иска да възстанови империята. Защо смятате, че имаше опит за преврат в Беларус? Те похарчиха над 50 милиона долара за това малко фиаско.

Iamgroot

Руската армия е на 80% отбранителна, много стратези са съгласни с това. Така че, спрете да раздухвате военната истерия тук, нашият „съюзник“ Америка е по-вероятно да ни атакува, ако един ден откажем да я следваме във всяка война или откажем да приемем нейните военни бази. В момента САЩ едновременно бомбардират шест различни държави, надминавайки размера на военния бюджет на 10 държави, които следват след тях, а седем от тях са съюзници на Америка.

Yuriy032, Русия

Успокойте се, не ни трябва Варшава. Руснаците не се нуждаят от Полша като територия. Ако Русия бъде атакувана, Полша ще бъде първата, която ще бъде изтрита от лицето на земята, тъй като е разположила ракетни системи на своя територия с време за полет от 13-20 минути до Москва, както и друга инфраструктура на НАТО. Помислите за това.

Източник: https://www.dailymail.co.uk/news/article-9512847/Russia-showcases-missile-military-exercises-Poland-warns-return-tsarist-Russia.html

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments