Журналист от САЩ: Всеки, който не е съгласен с конфронтацията с Русия, е обявен за агент на Кремъл

Отношенията между Русия и Съединените щати са най-лошите след Студената война по две причини, казва журналистът на свободна практика Глен Гринуолд в интервю за Fox News. От една страна, Вашингтон се нуждае от образа на врага, за да продължи да купува оръжия с пари на данъкоплатците. От друга страна, по време на Рушагейт, американците бяха толкова сплашени с Русия, че се страхуваха да поставят под въпрос целесъобразността на антируската политика.

Журналист от САЩ: Всеки, който не е съгласен с конфронтацията с Русия, е обявен за агент на Кремъл

ГЛЕН ГРИНВАЛД:

Погледнете картата или историята, вижте как Русия е била почти унищожавана два пъти през 20-ти век, за да разберете ключовото значение на Украйна за Русия.

Но Обама беше прав: Украйна не е от ключово значение за нас, така че защо да рискуваме да изпаднем в конфронтация с ядрена сила заради Украйна? Мисля, че хората не изразяват съмнения по този въпрос, защото се страхуват, че веднага след като кажат, че американците не трябва да жертват живота си, парите и всякакви свои интереси, за да защитят Украйна от Москва, те веднага ще бъдат обвинени, че обслужват интересите на Русия. Или ще бъдат обявени за апологети на Кремъл. Това се превърна в много мощно политическо оръжие, оформящо нашия дискурс и влияещо върху всички аспекти на нашата политика.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments