US журналист: Мощна пропагандна компания внуши на американците, че Русия заплашва САЩ

Отношенията между Русия и Съединените щати са най-лошите след Студената война по две причини, казва журналистът на свободна практика Глен Гринуолд в интервю за Fox News. От една страна, Вашингтон се нуждае от образа на врага, за да продължи да купува оръжия с пари на данъкоплатците. От друга страна, по време на Рушагейт, американците бяха толкова сплашени с Русия, че се страхуваха да поставят под въпрос целесъобразността на антируската политика.

US журналист: Мощна пропагандна компания внуши на американците, че Русия заплашва САЩ

ГЛЕН ГРИНВАЛД, журналист: Първо, по време на Рушагейт и свързаната с него истерия, имаше пропагандна кампания, целяща да убеди огромна част от населението, а именно либералите и демократите, че Русия представлява заплаха за съществуването на Съединените щати. И те вярваха толкова много в това, че считаха за необходимо да направим всичко, което можем срещу Русия. И всеки, който просто поставяше под въпрос това, което сме сега, със сигурност бе шпионин на Кремъл. Сигурен съм, че те ще кажат същото за нас след този сегмент.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments