РФ гони двама служители от посолството на Литва и по един от посолствата на Латвия и Естония

От МВнР на Русия заявиха, че е преминала срещата с посланиците на Латвия, Литва и Естония. На срещата им е изразен решителен протест заради провокативните действия и е обявено за изгонването на дипломати в качеството на ответна мярка, това се съобщава на сайта на руското министерство.

РФ гони двама служители от посолството на Литва и по един от посолствата на Латвия и Естония

«На главите на дипломатическите мисии е заявен решителен протест във връзка с провокативните, с нищо необосновани действия по изгонването на сътрудниците на руските посолства в тези прибалтийски държави», поясниха от пресслужбата.

Както подчерта Министерството на външните работи, Вилнюс, Рига и Талин продължават да следват открито враждебен курс към Руската федерация. Уточнява се, че те се крият зад псевдосолидарността с безразборните действия на Чехия спрямо Русия.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments