Политолози: Слави Трифонов много сбърка, подви си опашката

Слави Трифонов много сбърка. Той можеше да направи правителство и в момента, в който го бламират, да напусне триумфално парламента като победител. Това заяви пред bTV политологът Румяна Коларова по повод първия мандат от страна на ИТН.

Политолози: Слави Трифонов много сбърка, подви си опашката

Според нея е трябвало Трифонов да покаже, че може и има готовност да направи кабинет. По думи на Коларова обаче той си е подвил опашката.

Тя заяви, че в момента старите партии в парламента може да издевателстват над ИТН. Истинската позиция била Трифонов да направи правителство и да влезе в парламента, защото е можел да заплаши тези три партии, че може да напусне парламента и тогава те щели да останат в много негативна светлина.

Ако беше бламирано правителството му, щеше да излезе като победител, категорична бе Коларова.

От своя страна политологът Даниел Смилов е разтревожен, че ИТН са отказали мандата много остро и рязко и не е станало ясно каква е тяхната управленска алтернатива — кои ще са задачите им и кои ще са лицата.

Той бе категоричен, че се върви към предсрочни избори. Няма консолидирано мнозинство в този парламент, ако имаше, то щеше да излъчи правителство, отбеляза Смилов.

Според него избирателите на Слави Трифонов са представители на «антиестаблишпмънт вота и не се интересуват от политика». Резултатите от референдума обаче не били управленска програма. News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments