По Зеленски удари «политическото джудо» на Кремъл

Украинският глава Владимир Зеленски получи поредния урок по „политическо джудо“ от руския президент Владимир Путин. Това сподели киевският политолог Даниил Богатирев.

По Зеленски удари "политическото джудо" на Кремъл

Експертът припомни, че представителят на АП на Русия Дмитрий Козак е предложил на Берлин и Париж до 27 април да обсъдят примирието в източна Украйна по време на среща в Донбас.

Освен това, на преговорите ще присъства и Украйна, а също представителите на ДНР и ЛНР.

«Еталонен пример на «политическо джудо» от Кремъл.

Зеленски счита, че с предложението си да се срещнат в Донбас, ще постави Путин в тупик и ще го принуди да вземе угодни за Украйна предложения чрез «плашещи горещи точки».

А Путин чрез чиновниците от собствената си администрация взе и използва предложението на Зеленски против самия него», възхити се политологът.

Сега ще се наложи Киев или да се съгласи на преговори с представителите на ДНР и ЛНР, РФ, Франция и Германия, или да обясни следното: защо украинската страна се отказва от преговори, които самата тя е инициирала.

Експертът счита, че украинските власти могат да започнат да използват гръмки изявления, че «Киев не води преговори с терористи», но това само ще разобличи Украйна като недоговороспособна страна.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments