Лавров към Киев: Не се надявайте на военна помощ от САЩ

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че екипът на украинския президент Владимир Зеленски много се заблуждава, ако наистина разчита на сериозна военна помощ от Съединените американски щати.

Лавров към Киев: Не се надявайте на военна помощ от САЩ

„Това беше известно на всички и винаги е било известно. Ако някой си е правил илюзии, че такава помощ ще дойде — е, такива съветници не струват нито грош, такива съветници са безполезни във всяко правителство, включително в правителството на г-н Зеленски“, цитира думите му РИА Новости.

По-рано ръководителят на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак в разговор с репортери сподели каква помощ администрацията на Владимир Зеленски очаква от САЩ при разрешаването на конфликта в Донбас.

По-рано украинският външен министър Дмитрий Кулеба заяви, че Киев е помолил САЩ за помощ при закупуването на оборудване за радиоелектронна война (РЕБ) за противодействие на Русия. Това съобщи той в интервю за Reuters.

Украйна помоли САЩ за помощ за радиоелектронна война срещу Русия

Министърът заяви, че по време на срещата си с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен той е помолил Вашингтон за помощ за придобиването на средства за радиоелектронна война, за да „се противопостави на способността на Русия да блокира украинските комуникации“.

По-рано главата на Пентагона Лойд Остин заяви, че САЩ възнамеряват да продължат да снабдяват Украйна с някои видове оръжия и своите военни инструктори.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments