Кремъл: Русия не възнамерява да търпи «това, което прави Чехия сега»

29 април 2021-Нюз Фронт.

Прес-секретарят на президента на Русия Дмитрий Песков в интервю за предаването «Голямата игра», фрагмент от което беше излъчено по Първи канал този четвъртък, заяви, че САЩ и европейските държави не искат да възприемат желанието на Русия да бъде в добри отношения с тях, предаде агенция ТАСС.

Кремъл: Русия не възнамерява да  търпи "това, което прави Чехия сега"

Според думите му, нито Вашингтон, нито Брюксел, нито други европейски столици искат да чуят желанието на Русия да бъде в добри отношения и основното послание на президента на РФ Владимир Путин.

В същото време говорителят на Кремъл отбеляза, че Русия няма да търпи «това, което правят чехите сега, и как българите се присъединяват към тях, как балтите и други се присъединяват към това в рамките на тази така наречена прословута солидарност. »

Напомняме, че на 17 април чешките власти обявиха решението си да експулсират 18 руски дипломати.
Според съобщенията и внушенията на европейските медии изгонените дипломати са били членове на руското разузнаване и са работили под прикритие.
В допълнение към сюжета беше добавено и обвинение, че руските специални служби са замесени в експлозия в склад за боеприпаси в Чехия през 2014 година.

Москва категорично отхвърля тези твърдения. В отговор на действията на Прага руското външно министерство обяви 20 чешки дипломати за персона нон грата. Външно министерство Русия възложи изцяло отговорността за състоянието на отношенията с Европа на ЕС.

Версииите на Чехия продължават, прокуратурата на България също се отличи тези дни, след като направи заявление, корто не отговаря на действителността, но пък за сметка на това звучи, така както искат да звучи западните «партньори».

Интересното, тепърва предстои явно…

Продължаваме да следим ситуацията и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments