Борисов: Пораженията за държавата ще са чудовищни

Депутатът Трифонов каза: «Какво като отиваме пак на държавни избори?». 80 млн. лв. държавна пара.Тази година, понеже парите са в изобилие, икономиката работи, затова ще си позволим да похарчим стотици милиони само за кефа на някого, за личното его или докато намерят служебна победа. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов пред министрите си в Банкя по повод върнатият мандат от страна на ИТН.

Той предупреди, че пораженията за държавата ще са чудовищни.

Борисов: Пораженията за държавата ще са чудовищни

«Няколко пъти народът ни връща, след като милиарди изтекоха от КТБ и т.н. Първата година при наше връщане е само пълнене на дупките през този период. Криво ми е, но не че не сме на власт, а че те (ИТН — бел.ред.) имат всички възможности, които ние нямахме», заяви Борисов.

Той хипотетично даде пример, че на следващите избори ГЕРБ не са първи, а втори или трети и се обърна към Слави Трифонов с думите, че партиите на статуквото — БСП, ДПС, отново ще са в парламента и пак няма да може без тях.

Тогава пак ще излезем и ще кажем: «Не, не, пак правим избори», но през това време държавата ще лети по нанадолнището, прогнозира премиерът.

Борисов подробно обясни на лидера на ИТН как и кога може да се откаже от мандат: Имаш, Трифонов, подкрепа в парламента, една по една партиите, без ГЕРБ — искам да ми подпишете следното коалиционно споразумение. Ако подпишат — добре, ако не — тогава може да излезеш и да кажеш «Не искам да правя правителство». Накарай ги да подпишат, да видим какво всъщност не искат да подпишат».

Той заяви, че е загрижен за държавата и не вижда кои партии ще намерят компромис да съставят правителство.

Накъде водят с този инат — или аз да съм едноличен господар, или няма правителство, недоумява Борисов.

По негови думи парламентарните избори вече не интересуват партиите в НС, всичко било помощна работа за президентските избори.

Относно промените в Изборния кодекс за броени дни Борисов изрази недоумение: Какво доверие, каква прозрачност ще има, когато властта се даде на един човек и той е кандидат за президент?

По негови думи електронното гласуване ще направи хакерите много богати хора. «Изведнъж вкарваме при агнетата вълците. Нещо мислено с години, те го отменят за 3 дни», разкритикува бързите промени в ИК той.

Освен това Борисов призова президента Румен Радев да спре «да спекулира», че някой трябва да актуализира бюджета, да му даде празния чек с пари и да ходи пак да купи «Грипен»-и. News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments