Български политолог: Обвиненията на прокуратурата към Русия за взривовете в Чехия са фейк

29 април 2021-Нюз Фронт.

Ръководителят на Евразийския институт по геополитика и икономика Пламен Милетков нарече изявленията на българската прокуратура за участието на Русия във взривовете в оръжейните заводи в Чехия фалшиви.

«Какви руски интереси могат да стоят зад тези експлозии? Не може да има такива. Никой не вярва в това», каза експертът в коментар на изданието «Взгляд».

Български политолог: Обвиненията на прокуратурата към Русия за взривовете в Чехия са фейк

Милетков заяви, че българската прокуратура преследва политически цели, вместо да работи в интерес на справедливостта.

Според политолога, направеното изявление на прокуратурата свидетелства за напрегнатата вътрешнополитическа ситуация в страната. Разбира се, не забравяме натискът отвън и инструкциите и исканията на НАТО.

«Вероятно през юли могат да се проведат преизбори (за парламента. — бел,ред.).
И по принцип не разбирам защо, на фона на вътрешни проблеми, се прави такова включване в нова авантюра», добави Милетков.

Той отбеляза, че България е излъчила безпочвени обвинения срещу руснаците — точно като Чехия. Милетков е сигурен, че София няма да може да докаже участието на Русия във взривовете. А и такова участие няма, тъй като всички знаем, че историята е забъркана от западните сценаристи.

«Струва ми се, че истинската причина за експлозиите в Чехия и България е неправилно съхранение на боеприпаси», каза експертът.

Темата продължава, и скоро няма да стихне в условията на политическо напрежение и информационна война..

Продължаваме да следим ситуацията и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments