България не е информирала Посолството на Русия за разследването на взривовете

29 април 2021-Нюз Фронт.

Българските власти не са предоставяли на руското посолство информация за разследването на експлозиите в складове във Врбетица през 2014 фодина, в които се подозира, че са замесени граждани на Руската Федерация. Това бе съобщено в сряда, 28 април, от Посолството на Руската Федерация у нас.

България не е информирала Посолството на Русия за разследването на взривовете

За допълнителна информация във връзка с разследването на това престъпление българските правоохранителни органи не са се обърнали към руската страна и не са информирали за хода на разследването “, цитират от ТАСС представителя на руското посолство в София.

По-рано същия ден стана известно, че в България шестима руснаци са заподозрени в участие в експлозиите във военните складове. Трима от заподозрените са обвинени в опит за убийство на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев.

Представителят на главния прокурор на България Сийка Милева заяви, че ведомството подозира шестима руснаци в организиране на четири експлозии в оръжейните заводи в страната между 2011 и 2020 г.
В нито един от случаите не е открита конкретна техническа неизправност или друга причина за пожара, отбеляза Милева по инструкциите изпратени от западните сценаристи.

Според нея продуктите на компанията EMKO, унищожени в резултат на инцидентите, са на Гебрев и са били предназначени за износ за бившите съветски републики, а по-конкретно за Украйна, Грузия…

 

Президентът на Чехия откровенно заяви, че спецслужбите на страната му не разполагат с никакви доказателства за версията за участие на руски агенти, която активно се опитват да наложат западните спецслужби с помощта на медии и политически фигури.

Външният министър на Русия Сергей Лавров призова ЕС да проучи ситуацията с търговията с оръжие в Чехия и България.

 

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments