Axios: Сенатори от САЩ подкрепят срещата Путин-Байдън, «Русия има ядрено оръжие»

Членовете на американския Сенат от Демократическата и Републиканската партии излязоха в подкрепа на идеята за евентуална среща на президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин. Това съобщава изданието Axios, позовавайки се на законодателите.

Axios: Сенатори от САЩ подкрепят срещата Путин-Байдън, "Русия има ядрено оръжие"

Републиканският сенатор Марко Рубио изрази мнение, че срещата на лидерите на двете държави «трябва да се проведе».

«Независимо от притесненията ни относно Путин, той има ядрено оръжие», каза политикът.

Според него «това вече означава», че американската страна трябва «по някакъв начин да си взаимодейства» с руския лидер.

В същото време републиканецът Ричард Бър заяви, че срещата няма «никакви минуси». Конгресменът Бен Кардин също така нарече срещата на ръководителите на САЩ и Руската федерация «добра идея», като обърна внимание на факта, че такива въпроси като Украйна и кибератаките са на дневен ред.

Отбелязва се, че някои от сенаторите не са съгласни с тях.

Републиканският сенатор Джим Риш смята, че вече е известно как ще протече диалогът между двамата президенти. Според него Байдън трябва да въведе санкции срещу «Северен поток 2», преди да се срещне с Путин. Сенаторът Тед Круз изрази същото мнение.

Миналата седмица говорителят на Белия дом в САЩ Джен Псаки заяви, че руското и американското правителства обмислят среща между Владимир Путин и Джо Байдън.

В средата на април 46-ият президент на САЩ по време на телефонен разговор с Владимир Путин му предложи да проведат лична среща в трета държава.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков от своя страна обясни, че няма официален отговор за участието на Владимир Путин за срещата на върха с участието на американския лидер Джо Байдън. Според говорителя на Кремъл предложението понастоящем се проучва.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments