Су-35 на Русия «кошмари» 45 минути: US пилотите крещят в ефир

Руският пилот на Су-35 изплаши американците в Сирия, като се втурна «по корем» пред носа им. От страх те дори започнали да крещят в ефир.

Су-35 на Русия "кошмари" 45 минути: US пилотите крещят в ефир

Американските военни дълго ще помнят как руският свръхманеврен изтребител Су-35 в продължение на 42 минути „кошмарил“ патрулния самолет Boeing P-8A Poseidon на ВМС на САЩ, отблъсквайки го от руската база в Тартус.

Американските пилоти били в шок от това, че руският ас се вмъкнал под носа им «отгоре по корем», създавайки такава вълна от турбулентност, че летците започнали да крещят в ефир «It’s dangerous! Why?» («Това е опасно! Защо?»)

След което за пореден път Пентагонът се нахвърли върху Русия с обвинения в «непрофесионализъм». Министерството на отбраната на Русия отбеляза, че действията на Су-35 не са заплашвали никого, защото изтребителят просто е прелетял недалеко от американците.

Факътът, че руските пилоти са действали грамотно и внимателно се потвърждава и от капитан 1-ви ранг Тим Томпсън. Както сподели той пред CNN, руските пилоти често прихващат американски самолети, но правят това безопасно.

Независимо от това, всеки път при подобни маневри адреналинът у американските пилоти удрял рекордни стойности. Защото, както обяснава лейтенант Даниел Лоудън, в голяма част от времето американците просто не виждат руския самолет.

Руските изтребители са стремителни и пъргави, те могат незабавно да променят посоката и височината си, отбеляза той.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments