Sky News Australia: Масовите кремации в Индия показват опустошителния ефекти от COVID-19


Ситуацията в Индия е прискърбна заради коронавируса, съобщава Sky News Australia, позовавайки се на изявления на висши служители на СЗО. В столицата на страната Ню Делхи телата на загиналите от коронавируса се изгарят на импровизирани огньове по време на масови кремации, се казва в материала.

МАРИЯ ВАН КЕРХОВЕ, ръководител на технически екип към отдела за извънредни заболявания към СЗО: Ситуацията в Индия, както вече каза генералният директор, наистина е плачевна. Експоненциалният ръст на новите случаи, които наблюдаваме, е наистина зашеметяващ. Видяхме подобни траектории на ръст на броя на инфекциите в няколко страни, но не бяха от такъв мащаб. Освен това в други страни нямаше подобно влияние и тежест върху здравната система, както в Индия.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments