«Скромното» отмъщение на Русия

Американският президент Джоузеф Байдън преди броени дни внезапно, на половината път до Босфора, взе че обърна двойката американски ракетни миноносеца към Крит, които бързаха да окажат подкрепа на режима на Владимир Зеленски с пълна пара в Черно море.

"Скромното" отмъщение на Русия

Преглъщайки гордоста си и пренебрегвайки вероятните вътрешнополитически усложнения в собствената си страна, американският лидер беше първият, който се обади на Владимир Путин с предложение да се срещнат лично през следващите седмици.

Отговорът към Байдън бе твърде красноречив на фона на стряскащото мълчание на разярената Москва.

Защото в същото това време руското МВнР посъветва американския посланик в Москва да си приготви куфара и без да се бави да си разкара крачолите от руската столица.

За «консултации».

Защото кой знае какво е намислил този Путин ахаха 🙂

Т.е. пред очите си виждаме ежедневно челен сблъсък между Русия и САЩ.

Както и моооощен натиск върху спирачките от страна на руските врагове.

Ще се разминат ли нещата без нито един изстрел?

Москва ще прости ли на Украйна?

Кремъл няма ли да я накаже поне с ненасилствени средства за подготовката за неприкрита агресия срещу Донбас?

Разбира се, че Киев ще бъде наказан при всички случаи.

Заплашват го не само политически, но и икономически загуби, които дори не се поддават на описание.

Обърнахте ли внимание на съобщението от 15 април от Москва за закриването от 24 април до 31 октомври 2021 г. на обширни участъци от акваторията на Черно море близо до Крим?

Естествено, само в името на безопасното провеждане на военни учения.

Макар че кой и къде и виждал флотски учения, които да продължават половин година?

В обозначените райони, както казаха от Москва, в предстоящите месеци се преустановява «правото на мирни преходи за чуждестранни военни кораби и други държавни кораби».

За да бъде разбрано какви точно «мирни преходи» около бреговете на Крим би искала да избегне Русия, достатъчно е да си спомним събития в същите води от 12 февруари 1988 г.

Тогава американският крайцер «Йорктаун» и есминецът «Керън», настоявайки за правото точно на «мирен преход», влязаха в съветските териториални води около Нос Сарич.

Скоро след това става ясно, че са пристигнали, за да разберат следното: що за грандиозно строителство от СССР се вихри около Форос и защо там едва ли не ежедневно лети на проверка лично министърът на отбраната на СССР маршал Дмитрий Язов.

Сега вече всички знаят, че в тези райски места на кримските скали всъщност СССР изграждаше не свръхсекретна ракетна база, а разкошната вила на Михаил Горбачов.

Но тогава, през 1988 г., любопитните «Йорктаун» и «Керон» трябваше да бъдат изтласкани от кримските плажове чрез пристигналите за таран съветски бойни кораби «Беззаветный» и СКР-6.

А ето и нещо подобно и по-свежо: през ноеври 2020 година, около Владивосток, в залива Петър Велики, есминецът от 7-ми американски флот «Джон Маккейн» също реши да се възползва от «правото на мирен преход» през руските териториални води.

Американците, моля ви се, не считали тези териториални води за руски.

Наложи се «Джон Маккейн» да бъде принуден да обърне в обратна посока, защото срещу него се изправи руският голям кораб против подводници «Адмирал Виноградов», който също заплаши «американеца» с таран.

Всичко си идва на мястото, ако предположим, че Русия е решила да прочисти мозъците в Киев и продължава да проявява особена бдителност по отношение на чуждите кораби, които имат намерение да минат през Керченския пролив до украинските пристанища Бердянск и Мариупол.

Със сигурност помните какво се случи в този регион през 2018 г.

Сега за загубите на Украйна по горния въпрос:

Пълното спиране на стокооборота през Керченския пролив ще доведе до съкращаването на БВП на Украйна с 12.7 %.

Спад в промишлеността с 14.3 %, в сектора на услугите — с 12.7 %, а и в селското стопанство — с 0.6%

От промишлените сектори най-засегнати ще са черната металургия (спад с 21,9%) и производството на строителни материали (8,7%). Производството на електроенергия ще намалее с 8%, обемът на транспортните услуги с 6%, а производството на зърно с 3%.

Общо Киев ще загуби 18 млрд долара.

Умопомрачителна цифра за вече разорената държава!

Мили и драги украинци, хапнете си още евромайдански бисквитки от Виктория Нюланд — за успокоение.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

 

Коментари:

comments powered by HyperComments