Сергей Наришкин нарече Чехия държава с „ограничен суверенитет“ в дипломацията

28 април 2021-Нюз Фронт.

Чехия, която тръгна на конфронтация с Русия, е страна с ограничен суверенитет във външната политика, каза Сергей Наришкин, директор на руската Служба за външно разузнаване, председател на Руското историческо общество.

Сергей Наришкин нарече Чехия държава с „ограничен суверенитет“ в дипломацията

По време на гостуването си този петък в Москва в Централния музей на въоръжените сили на Руската Федерация на откриването на изложба посветена на историята на Втората световна война, Сергей Наришкин засегна темата по неотдавнашните действия на Чехия, която обвини руските специални служби в участие при експлозиите в складове за боеприпаси във Врбетица през 2014 г. и експулсира 18 служители на руското посолство от страната. …

Политическите лидери, политическият елит на група западни държави се опитват стъпка по стъпка с маниакална упоритост да унищожат и без това деликатната и доста крехка материя на международната стабилност и международната сигурност. Чехия се отличи пред очите на всички: страна с достатъчно ограничен суверенитет във външнополитическите дела тръгна на конфронтация с Русия.Трябва да се признае, че си получи своето»,отбеляза  Главата на СВР РФ Сергей Наришкин.

 

Руското външно министерство подчерта, че изявленията за участието на руските специални служби във взрива във Врбетица са абсурдни, необосновани и измислени, а САЩ и европейските държави стоят зад експулсирането на руски дипломати от Прага, опитвайки да решават собствените си вътрешни проблеми по този начин.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments