Петър Курумбашев: Предстои дълъг период на политическа турбулентност

«Има такъв народ» предпочитат да са господари на мълчанието. До момента това работи, но е ясно, че този период трябва да приключи и да се излъчат ясни послания. Това заяви пред bTV Петър Курумбашев, депутат в 40-о и 41-во Народно събрание от БСП.

Петър Курумбашев: Предстои дълъг период на политическа турбулентност

Той посочи, че е очаквал партията на Слави Трифонов да върне мандата, защото с 51 депутати било трудно да се състави кабинет.

Според него има опасност от дълъг период на политическа турбулентност и дори след нови избори има възможност да не се състави стабилно правителство.

По думи на Курумбашев е нормално лидерът на ИТН да поиска да се яви на нови избори и да види дали ще получи по-голямо доверие.

По отношение на политическата комуникация през социалните мрежи бившият депутат заяви, че това е лоша практика. Причината е, че по този начин посланията достигат само до електората на конкретната партия.

Той подчерта, че трябва да се внимава с квалификации по адрес на политически опоненти, защото в даден момент може да се окаже, че стават партньори.

Според Курумбашев при евентуални нови избори резултатите няма да бъдат много по-различни.

Той очаква промените в Изборния кодекс да дадат възможност на повече българи зад граница да гласуват.

«Има значение кой ще бъде съдия на мача. Сега изборите ще бъдат проведени от служебен кабинет и МВР няма да може да менажира така процеса в махалата, както го е менажирала досега. През юни ще се види дали ще има нови партии и дали кандидатите за първото място ще се разменят», коментира Курумбашев.

Според него едва ли БСП ще предложат правителство, ако третият мандат отиде при тях.

Коментари:

comments powered by HyperComments