Лавров: Русия скоро ще представи списък на недружелюбните държави

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия скоро ще представи списък с недружелюбните държави, няма се чака много. Това съобщи РИА Новости.

Лавров: Русия скоро ще представи списък на недружелюбните държави

„Мисля, че скоро. Правителството има конкретни инструкции, критериите, по които се ръководим в тази работа, са ясни. Така че, мисля, че няма да се чака дълго“, каза Лавров.

По-рано официалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова заяви, че се подготвя списък на недружелюбните към Русия държави. Този списък определено ще включва САЩ. На недружелюбните държави от списъка ще бъде забранено да наемат руски граждани за работа в дипломатическите представителства.

Преди това Захарова припомни думите на писателя Карел Чапек за глупаците заради експулсирането на руските дипломати от Чехия.

На 23 април Владимир Путин подписа указ за прилагане на мерки за влияние върху недружелюбните действия на чужди държави.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments