Държавният секретар на САЩ допусна възможността за преговори с Русия по стратегическата стабилност

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че при липса на «ескалация» от страна на Русия, в бъдеще са възможни преговори между двете страни по стратегическата стабилност. Това съобщи CNN.

Държавният секретар на САЩ допусна възможността за преговори с Русия по стратегическата стабилност

„Ако той (руският президент Владимир Путин, бел. ред.) реши да не ескалира, мисля, че можем да работим заедно по въпроси от общи интереси, като стратегическата стабилност. Удължихме СТАРТ III, в тази област може да се направи повече“, каза Блинкен.

По-рано Блинкен заяви, че не знае дали Путин е приел поканата на американския президент Джоузеф Байдън да присъства на срещата на върха.

Преди това прессекретарят на Белия дом Джен Псаки заяви на редовен брифинг за журналисти, че времето на потенциалната руско-американска среща на върха все още не е потвърдено.

Съобщи се също, че прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков коментира информацията за възможната среща между Путин и Байден.

На 25 април помощникът на руския президент Юрий Ушаков обяви, че през юни може да се състои среща между руския и американския лидери.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments