Депутати: Отиваме към нови избори

«Има такъв народ» не се страхуваме от избори, всичко е в ръцете на парламента. Това коментира в кулоарите на парламента депутатът от партията на Слави Трифонов Станислав Балабанов. «50 срещу 100 и кусур въздържали се не става», добави той по повод бламирането на работата на парламента днес от страна на ГЕРБ, ДПС и БСП.

Депутати: Отиваме към нови избори

Балабанов добави, че се комуникира с партиите на протеста и преди, и в момента, но смята, че ако те излъчат правителство, то ще бъде задушено.

От БСП, ГЕРБ и ДПС показали, че суверенът не ги интересува.

Христо Иванов от Демократична България коментира връщането на мандата от «Има такъв народ». «Ние ясно заявихме, че трябва да се излъчи кабинет и бяхме готови да подкрепим заявка, сега ще видим, всяка политическа формация ще трябва да даде рецепта за решаване на политическата криза, тъй като официално се намираме в такава», каза той.

Демократична България трябва да има трезва оценка за формиране на мнозинство, което може да работи, но то може много трудно да се получи.

Арман Бабикян коментира връщането на днешния мандат така: «Не сме получили мандат, за да преговаряме с партии. Това са решения на държавния глава. Можем да работим заедно само с парламентарните сили, които се оказаха «парламентарни» — ДБ и «Има такъв народ». Ако те стигнат до точка, в която са готови, въпреки че са в малцинство, чак тогава можем да обсъждаме, всичко останало са фантасмагории».

Мая Манолова смята, че «няма как зад най-малката парламентарна група (ПГ) да се скрият големите ПГ«. «Третият мандат е възможен, ако има консенсус между партиите на протеста, ако няма — независимо дали ще е на ДБ, няма как да бъде реализиран. Най-вероятно отиваме на избори, не сме водили разговори да вземаме третия мандат», обясни тя.

Антония Чорева, News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments