Bloomberg: Пентагонът ще похарчи $18 млрд за разработването на ракети-прехващачи от КНДР

Пентагонът планира да отпусне почти 18 милиарда долара за разработване, производство и поддръжка на ракети-прехващачи от КНДР или Иран. Това съобщи Bloomberg.

Bloomberg: Пентагонът ще похарчи $18 млрд за разработването на ракети-прехващачи от КНДР

Според агенцията Lockheed Martin Corp. и Northrop Grumman Corp ще участват в конкурс за изграждането на новите прехващачи.

На етапа на разработката компаниите ще получат общо $ 13,1 млрд. Според съобщението окончателният победител трябва да бъде определен до 2026 г. Планирано е изграждането на 31 прехващачи.

Отбелязва се, че новите прехващачи ще бъдат разположени в бази в Аляска, като разходите за всеки прехващач се оценяват на приблизително 498 милиона долара.

Както се съобщава, според американското разузнаване Северна Корея може да възобнови изпитанията на ядрени оръжия.

Преди това КНДР изстреля две балистични ракети с малък обсег в Японско море на 25 март. Според южнокорейските военни снарядите са били изстреляни от североизточната провинция Южен Хамген. Ракетите са прелетели на 450 км и на височина 60 км.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments