Bloomberg: Бангладеш одобри спешното използване на «Спутник V»

Властите на Бангладеш одобриха спешната употреба на руската ваксина срещу коронавируса Спутник V. Това съобщи Bloomberg.

Bloomberg: Бангладеш одобри спешното използване на "Спутник V"

Отбелязва се, че страната ще получи първата партида от руския препарат през май.

По-рано беше съобщено, че Бразилската национална агенция за санитарна инспекция (Anvisa) не е разрешила вноса и употребата на руската ваксина срещу COVID-19 Спутник V в страната. Техниците на Anvisa препоръчаха искането за внос на този руски препарат да бъде отхвърлено „докато не бъдат предоставени данни за отстраняване на установените недостатъци“.

Преди това стана известно, че Русия ще достави коронавирусната ваксина Спутник V на Индия на фона на трудната епидемиологична ситуация в страната.

Използването на руската ваксина вече е одобрено в Беларус, Венецуела, Туркменистан, Унгария, Обединените арабски емирства, Казахстан, Узбекистан и други страни. В списъка са повече от 60 държави.

Русия стана първата държава в света, която регистрира ваксината срещу COVID-19. Препаратът бе разработен от Центъра «Гамалея», съвместно с Руския фонд за преки инвестиции и бе наречен «Спутник V».

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments