«Ако се приближите, ще има проблеми»: Близо да границата с Русия атакуваха US безпилотник

Един от двата американски военни безпилотни летателни апарата е бил атакуван от неизвестни позиции при извършване на разузнаване на 20 километра от границата между Русия и Украйна.

"Ако се приближите, ще има проблеми": Близо да границата с Русия атакуваха US безпилотник

Съобщава се, че безпилотният самолет RQ-4A Global Hawk е извършвал патрулиране над Черно море. Въпреки това, след като е влязъл във въздушното пространство на Украйна в Донбас, той внезапно е подал сигнал за «загуба на връзка». След това дронът FORTE-12 се обърнал и се насочил към мястото на постоянната си дислокация.

Военният експерт Александър Михайловски предполага, че работата на апарата може да е била възпрепятствана с помощта на средствата за радиоелектронна борба (РЕБ), отбелязвайки, че „изглежда, че Global Hawk, долитайки до руските граници, просто е попаднал под влиянието на РЕБ“.

Така че военните от Русия посочиха «червената линия», за която Кремъл неведнъж говори по време на изявленията си за политиката на Вашингтон, обясни експертът.

«Ако се приближите, ще има проблеми», каза Александър Михайловски.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments