Зеленски обяви готовността си да обсъди с Путин въпросите на руския език и църквата

Президентът на Украйна Владимир Зеленски декларира, че е готов и желае обсъди на срещата си с главата на руската държаваа Владимир Путин въпросите за църквата и руския език.

Това заяви той на брифинг по време на мероприятието по повод годишнината от трагедията в атомната електроцентрала в Чернобил, съобщи РИА Новости.

Зеленски обяви готовността си да обсъди с Путин въпросите на руския език и църквата

Зеленски припомни, че в Украйна държавата е отделена от царквата, а самият никога не се е ползвал от главите на църквата, за да влияе върху позицията на гражданите във връзка с подкрепата на електората.

„Затова те са абсолютно безплатни при нас — и хората са свободни, и църквите. У нас хората ходят в каквато църква поискат”, каза украинският президент.

Политикът добави още, че в Украйна няма проблеми с използването на руския език.

«А по повод езика — считам, че това е продължение на информационния наратив по повод рускоезичните хора. Не виждам в това никакъв проблем. Но дори ако тези въпроси са на дневен ред по време на срещата — ако тя се състои — то, моля, ще обсъдим и тези въпроси», подчерта Зеленски.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments