САЩ подкрепиха Минските споразумения

Държавният департамент на САЩ заяви, че Вашингтон продължава да подкрепя Минските споразумения. Това изявление направи представител на американското външно министерство. Думите му са цитирани от РИА Новости.

САЩ подкрепиха Минските споразумения

„Продължаваме да подкрепяме Минските споразумения като основа за дипломатическото уреждане … на конфликта в Източна Украйна“, заяви представителят на Държавния департамент.

Той отбеляза, че ведомството ще продължи да «използва всички възможности за участие» на американската страна «в дипломатически усилия за (разрешаване)» на предполагаемия «конфликт между Украйна и Русия».

Държавният департамент отново подчерта, че Съединените щати потвърждават своята подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

На 2 април президентът на САЩ Джо Байдън и украинският президент Владимир Зеленски проведоха преговори, по време на които американският лидер обеща да подкрепи запазването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Президентският прес секретар на Русия Дмитрий Песков подчерта, че Москва премества войски на своя територия по свое усмотрение. Той увери, че това не представлява заплаха за никого и не трябва да притеснява никого.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments