Самолетите и хеликоптерите от Балтийския флот ще участват в парада на Победата в Калининград

Двадесет самолета и хеликоптери от военноморската авиация на Балтийския флот ще бъдат използвани във въздушната част на военния парад в Калининград в чест на 76-годишнината от победата във Великата отечествена война на 9 май. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на пресслужбата на Балтийския флот.

Самолетите и хеликоптерите от Балтийския флот ще участват в парада на Победата в Калининград

Отбелязва се, че над града ще прелетят изтребителите Су-27 и многоцелевите изтребители Су-30СМ, фронтовите бомбардироврачи Су-24М, ударните и транспортно-бойните вертолети Ми-24 и Ми-8, корабните вертолети против подводници и спасителните хеликоптери Ка-27 и Ка-27ПС.

Според службата пилотите, които ще експлоатират тези самолети, вече са започнали обучение. На този етап те ще тренират в района на постоянната си дислокация, а от края на април — началото на май — над Калининград.

По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че парадът на победата ще се проведе в 28 руски града.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

(За да публикуваш това във Фейсбук, използвай следния агрегат — zapisnanews.info/

Постави го след като ти се отвори тази или която и да е статия или новина в News Front преди знака / в така отворилия се линк. След това цъкни ЕНТЕР на клавиатурата на компютъра си, ще се появи нов линк, който вече можеш да публикуваш във Фейсбук, бел.ред.)

Коментари:

comments powered by HyperComments